Nyår 2019

Nyårsafton 2019 på Gubbhyllan

I år blir det tolfte året vi serverar vår populära nyårsmeny med kåseri.

Kvällen inleds med välkomstdrink (från) klockan 18.30. Därefter avnjuter vi en meny med spännande smaker och råvaror i tiden. Sen är det dryga hundra meter till Skansens stora nyårsfirande där vi lyssnar till »Ring, klocka ring« och tittar på det storslagna fyrverkeriet. Därefter fortsätter nattsuddet på Gubbhyllan fram till kl 01.

Allt som serveras är tillagat med stor omsorg på råvaror vi valt ut från vårt matrike av KC Wallberg och hans kollegor på Gubbhyllan. Till menyn serveras noga utvalda drycker.

 

Nyårsmeny 2019

Ankomst

(18:30-19:00)
Kryditéer

Menypresentation & kåseri

(19:00-19:15)

Meny

(19:15-22:45)

Förrätt
’Royal’ med syltad shiitake & skogssvampsconsommé
SYBILLE KUNTZ Organic 2018, Mosel

Förrätt
Suovastartar med enrisökt aïoli, bakad äggula och konfiterat blomkål, rostade solrosfrön
SYBILLE KUNTZ Organic 2018, Mosel

Mellanrätt
Musselcarpaccio med Dashi på musselbuljong
PIERRE FRICK Voyage, Alscase

Varmrätt
Lättrökt lubb med smörstekta variationer på betor och svamp
LA SOUFRANDIÉRE Pouilly-Vinzelles Climat Les Quarts 2015, Bourgogne

Varmrätt
Hjort med stuvad svartkål, Bakad kål, duschesse på rotselleri & bordelaissås (märg)
ICLIVI Brazan 2014 Collio Goriziano, Friuli

Efterrätt
Äppeltart med nyvevad ingefärsglass, kanderade hasselnötter
LE CLOS LES GRIVES Macvin, Jura

Nyårsprogrammet Sollidsscenen

(23:10-00:10)


Gott slut & Gott nytt år!

Bokning:

bokning@gubbhyllan.se

Frågor:

08-6644200

Begränsat antal platser – boka nu!