lokaler-privat

LOKALER FÖR ALLA ÄNDAMÅL

Gubbhyllans kafédel

Kafédelen är den första du hamnar i efter att ha klivit in på Gubbhyllan. Här möts du av den stora marmordisken, där vi kan duka upp för välkomstdrink eller plockmat. Värmen från kakelugnen ger en välkomnande känsla under den kalla delen av året, medan den anslutande verandan under sommartid är en sval oas. Den gammaldags inredningen, med spår från såväl artonhundra- som nittonhundratalet, är genomgående för hela Gubbhyllan. I kafédelen sätter även Tobaksmuseets sin prägel på rummet från sin plats i hörnet.

Kafédelen rymmer upp till 55 personer sittande vid dukat bord. Kafédelen kan inte hyras separat. Hela Gubbhyllan rymmer upp till 125 personer för sittande middag. För enklare mingelträffar kan vi ta emot upp till 150 personer inomhus.

Parisersalongen

Gubbhyllan har byggts om flera gånger under åren och 1872 tillkom den utbyggnad som kallas Parisersalongen. Att rummet kallas så kommer av den franska panoramatapet, med motiv ur Amor- och Psykesagan, som pryder salongens väggar. Parisersalongen har egen ingång från verandan och kan hyras separat.

Här ryms upp till 70 personer sittande vid dukat bord. Vid skolsittning utan bord får det plats upp till 90 personer.

Kafé- & Parisersalongen

Upp till 125 personer sittande vid dukat bord
Upp till 150 personer för mingel inomhus.
Med Gubbhyllan menas vanligen både kafé- och Parisersalongen. Eftersom vi normalt endast tar emot ett sällskap åt gången så har du tillgång till båda rummen är du abonnerar Gubbhyllan. Parisersalongen kan abonneras separat, däremot inte kafédelen.

Ett populärt upplägg är att ha välkomstdrink, lite plockmat, introduktion och menypresentation i kafédelen, för att sedan flytta in i Parisersalongen där borden står uppdukade för middag.

Efter avslutad middag kan sällskapet åter flytta ut till kafédelen för kaffe eller drink. Det är omtyckt upplägg eftersom det ger gästerna tillfälle att prata med alla närvarande, inte bara dem man sitter närmast under middagen.

Ottomanska rummet

Går att hyra som sällskapsrum.

Utöver Gubbhyllans rum ovan finns ett stort och varierat utbud av lokaler på Skansen. Vi hjälper dig gärna att skapa ett sammanhållet evenemang – från lokaler, teknik och personal till måltider och inramning.

Vi har stor erfarenhet av catering och kan stå för maten även vid stora evenemang där deltagarna inte ryms i Gubbhyllans egna lokaler (se mer under Catering). Vi har till och med ett mobilt kök som tillåter stora middagar mitt ute i naturen, utan behov av vare sig el eller rinnande vatten i närheten!