livet

FESTEN SITTER I VÄGGARNA

Under nära två sekel har Gubbhyllan varit ett uppskattat etablissemang för den som vill ställa till kalas. Gubbhyllan fick till och med sitt namn från de livsnjutare som sökte sig ut på Djurgården, satt uppe på verandans takterrass och njöt sin punsch.

Festen börjar redan i Gubbhyllans entré. På den rustika marmordisken dukar vi upp för välkomstskål. Speglar och vackra detaljer i den gamla kaféinredningen omger ditt sällskap.

I Parisersalongen, som med sina historiska tapeter ramar in festen, dukar vi upp efter dina önskemål. Vill du placera dina gäster vid flera mindre bord eller samla dem vid ett enda stort? Föredrar du traditionell dukning med vita linnedukar eller modernare snitt där de rustika borden får lysa med sin patina? Allt är möjligt, du bestämmer!

Bröllop

Det finns många populära ställen på Skansen att gifta sig på. En bättre plats än Seglora Kyrka finns nog inte för den som söker ett traditionellt bröllop. För mindre traditionellt lagda par finns flera fina lusthus och andra vackra platser på Skansen som lämpar sig väl för bröllop (se mer på Skansens hemsida). Oavsett om du väljer någon av dessa eller håller vigseln på helt annan plats i staden så är personliga Gubbhyllan perfekt för middagen och festen. På Skansens boktryckeri kan du dessutom trycka din inbjudningskort, och Skansens spelemän kan förgylla er dag med sin fina musik.

Gubbhyllan passar lika bra för intima bjudningar som för stora sällskap. Vi ger dig en kväll att minnas och en lyckad start på ett långt äktenskap.

Från de gamla tapeterna i Parisersalongen vakar Amor och Psyke över kärleksparet och de glada gästerna. Är ni ute efter ett verkligt personligt bröllop kan ni rent av hålla vigselakten här.

Bemärkelsedagar

Samla släkt och vänner för fest i en unik miljö. Vi hanerar allt från mingel med plockmat till stora sittningar med hela femrättersmiddagar. Våra lokaler, med flera rum, ger stor flexibilitet och fungerar lika bra för större som mindre sällskap. Oavsett om du arrangerar en studentskiva eller firar din femtioårsdag så är Gubbhyllan ett utmärkt val!

Dop

Gubbhyllan – liksom hela Skansen – erbjuder en traditionsrik miljö och bär på ett stort kulturarv. Det anknyter starkt till den symbolladdade handling som ett dop är. Vi på Gubbhyllan känner oss alltid mycket hedrade när vi får vara med och välkomna en ny människa till ett långt och spännande liv. Vi gör vårt yttersta för att ert dopkalas ska bli en stämnings- och glädjefull dag.

Vi arrangerar individuellt efter era önskemål. Kontakta oss för prisförslag.

Begravning

I en omgivning som har sett generationer av stockholmare samlas och umgås med nära och kära, finns både intimitet och utrymme för eftertanke och gemenskap i stunder av saknad och farväl.

Ta avsked med ett värdigt begravningskaffe på Gubbhyllan. Kanske med ett traditionellt upplägg med sju sorters kakor och tårta, eller en lunch med kaffe som avslutning? Eller varför inte en liten assiett med tre matiga smaker och en mjuk kaka till kaffet efteråt? Hör av dig till oss så hittar vi tillsammans en lösning som passar just dig.