kurser

MATLAGNINGSKURSER

Vem har inte drömt om att lyckas i köket och inhösta vännernas beundrande? Ett steg på vägen för att förverkliga den drömmen är att delta i någon av Gubbhyllans matlagnings- eller bakkurser.

Under professionell ledning fördjupar vi dina kunskaper under gemytliga former. Med dig hem får du tips för att lyckas bättre hemma ditt eget kök. Det blir en kväll fylld av skapande, glädje och härliga smaker. Oavsett vilken nivå dina kunskaper i dag håller så kan vi erbjuda lärorika träffar.

Gubbhyllan håller regelbundet flera olika kurser, både sådana som är öppna för allmänheten och specialkurser för företag eller andra som vill boka. Välkommen att uppleva genuin matkultur på Skansen!

För företag är det utmärkt sätt att bygga eller stärka ert team, eller en annorlunda och minnesvärd representation för kunder och leverantörer. Hör av er till oss så kan vi föreslå ett upplägg som passar just ditt företag och dina behov.

Som privatperson kan du delta i någon av de öppna kurser vi håller under året, hör av dig till oss för besked om vilka kurser som är på gång. Vi tar emot mellan 8 och 25 personer åt gången, beroende på kurs. Det går utmärkt att komma själv. Eller varför inte se det som en möjlighet att tillbringa lite tid med gamla vänner?

Här är två filmer från tidigare kurser.

Korvkurs (ca 3 minuter):

 

Brödkurs (ca 3 minuter):

 

 

Exempel på kurser som ges

Här är några exempel på kurser som ges regelbundet. Vi kan även skräddarsy kurser för företag eller en grupp privatpersoner.

Under matlagningskurserna använder vi Gubbhyllans lokaler och kök. Så här ser det generella upplägget ut:

  • Planering med beställaren – vad är syftet med kvällen, hur vi gör för att uppfylla det?
  • Detaljplanering som lämnas för beslut.
  • Inbjudan.
  • Ankomst med välkomnande, dryck och smakbit.
  • Presentation av kvällens tema.
  • Indelning i grupper.
  • Genomgång av recept och fördelning av uppgifter.
  • Aktivitet i köket.
  • Måltid och utvärdering.

Korvkurs

Se en kort film från en tidigare korvkurs ovan.

  • Introduktion med tilltugg och fördrink 30 min
  • Kökstid    120 min
  • Måltid och utvärdering   60 min
  • Utdelning av korv och dokumentation 15 min
  • Total tid ca:   3 tim 45 minuter

Matlagning – Stora stresstestet

  • Introduktion med tilltugg  60 min
  • Gruppförberedelse   15 min
  • Kökstid    90 min
  • Utvärdering   15 min
  • Måltid och vidare diskussion  90 min
  • Total tid ca:   4 tim 30 minuter

Viltmatlagning

  • Introduktion med tilltugg och fördrink 30 min
  • Kökstid    120 min
  • Måltid och utvärdering   120 min
  • Diplom och material utdelning  15 min
  • Total tid ca:   5 tim 45 minuter

Kul med mat & vin

  • Introduktion och välkomnande  15 min
  • Provning till bords   75 min
  • Utdelning av diplom och dokumentation 15 min
  • Total tid ca:   1 tim 45 minuter

Tillbehör

  • Kockrock ”Bragard KC Wallberg” 750/938 kr
  • Namnbrodyr  60/75 kr (ca)
  • Företagslogga  offert
  • Förkläden ”KC Wallberg” 275/344 kr
  • Namnbrodyr  60/75 kr (ca)
  • Företagslogga  offert
  • Mössa ”KC Wallberg”  460/575 kr
  • Kökshandduk ”släng”  100/125 kr
  • Knivar   separat lista på plats, kan beställas

Priser exkl/inkl moms