kurser

MATLAGNINGSKURSER i grupp

KC Wallberg har i olika områden lång erfarenhet av undervisning, bland annat vid Umeå universitet gastronomiprogram,
sakkunnig för Stockholm yrkeshögskola och Karolinska institutet.

Gemensamt för dessa matlagningsaktiviteter är en sakkunnighet, tydlighet och verkliga verktyg
som gör att det går att ta med sig lärdomen vidare till hemmet.

Glädjen att göra någonting tillsammans som är den mest centralaste delen i köket är viktigt.

Ett upplägg kan generellt se ut som nedan givna rikt tider.
Tiderna kan justeras efter olika tänkbara förutsättningar.

 

Exempel på upplägg

17:00 -15  Ankomst med tilltugg och drink
17:15 -45  Genomgång och presentation
17:45 -18:00  Skifte till kockkläder och tilldelning av arbetsstationer
18:00-19:30  Praktiskt arbete med råvaror i köket under handledning
19:30-21:30  Vi äter våra kreationer och resultat
21:30-22:00  Kaffe och öppen diskussion frågor
22:00->  Här finns möjlighet till att dröja sig kvar för att ställa ännu mer
frågor men kurstiden är avslutad.
23:00 Kvällen avslutas och restaurangen stänger
23:00 - 01:00  Det går att förlänga tiden med bar/mingel/dans tom 01:00

I samtliga kurser ingår lån av skyddskläder. Kläder och material går att köpa till vid bokning eller på plats.

Temakurser
Priserna gäller minimum 10 personer i grupp.
Priser exklusive moms (inklusive moms)

Kurs+kursmeny / Dryckesmeny
 

Klassisk säsongsmatlagning  1 152 (1290)  dryckesmeny: 312 (390)
Här väljer vi temat och råvaror utifrån säsong

Veganska smaker, teknik & struktur  1 022 (1145) dryckesmeny 312 (390)
Spännande upplägg med flera olika rätter som visar olika tekniker, skillnader och metoder.
Kursen tar även upp att laga/tillreda mat vördnadsfullt för att behålla så mycket naturlig näring som möjligt.

Viltmatlagning   1272 (1425) dryckesmeny 352 (440)
Här tallar vi om från skott till tallrik. Vi bryter myter om viltköttets egenskaper och smak, vi ser skillnaden på boskap och vilt och hur vi trollar fram de naturliga smakerna. En lärorik kurs för de som är jägare men lika lärorik för de som nybörjare.

Jägarmatlagning   1 272 (1425)  dryckesmeny 352 (440)
Riktad kurs där det underlättar att deltagarna har kunskap/jägarexamen samt har deltagit i jakt. Kursen tar upp stora delar om hantering av vilt från skott till färdiglagad anrättning. Vilka fällor finns det oh vad gör vi mest ”fel” när vi hanterar vilt? Hur stor del av jakten påverkar köttets kvalitet och varför smakar ibland köttet levrigt…? Många frågor rättas ut under denna kurs.

Optimal matlagning   1 272 (1425) dryckesmeny 380 (475)
Vi lagar mat utifrån de optimala förutsättningarna råvara till komplett maträtt. Kursen grundar i en tankeplattform där vi bygger en rätt utifrån en vald ”huvudråvara”, väljer slutresultat och vad vi vill uppnå och sedan lagar rätten med precision för att nå resultat. Kursen tar upp temperaturer och vad som sker i olika stadier, hur fetter fungerar, olika tillagningstekniker och förberedelse. Rolig och intressant kurs med mycket häpnadsväckande information. I denna kurs spelar det ingen roll om du är nybörjare eller en professionell hemmakock…


Naturliga korvar & terriner  1 272 (1425) dryckesmeny 276 (345)
Här gör vi olika korvar och terriner, vi lär oss hur naturliga bindningar fungera, men också vad som gör naturliga bindningar starka och vad som sker när det inte fungerar. Endast naturkött används. Deltagarna får med sig hem lite av allt som skapas. Kursen innehåller en tre rätters middag med tema korv & terrin


SOUS VIDE Matlagning   1 272 (1425) dryckesmeny 380 (475)
Nördarnas matlagningskurs. Även om deltagaren inte har en sous vide är kursen intressant. Kursen är liknande Optimal tillagning och vi lär oss att analysera och väljer teknik och temperatur och


Grill / Big Green Egg /Keramisk grillning 1 241 (1390) dryckesmeny 276 (345)
Grillning tillhör inte bara en av de mer sociala tillställningarna, men det förenar oss också. Frågan är om vi är optimala grillare? I denna kurs går vi igenom temperaturer, luft och syresättning för att kunna styra värmen, vi hanterar olika tekniker som lågtemperering i grill, hög temp, rökning oh bakning. Kursen lämpar sig till såväl experten som till nybörjaren, alla kommer ändå få en ny syn på tillvaron och grillning,

I dryckespaketet ingår drycker till måltiden samt kaffe/te.
Ingen dryck ingår under själva matlagningen, men kan beställas till i förväg eller på plats.

 

Plats

Matlagningskursen sker i kök & matsal på Restauration Gubbhyllan på Skansen.
Kurser kan utföras på annan plats efter önskemål, begär offert.
För jaktlag kan jägarkursen hållas på önskad plats, begär offert.

Bokning:

bokning@gubbhyllan.se
08-66 44 200

Korvkurs (ca 3 minuter):

 

Brödkurs (ca 3 minuter):