Gåsamiddag 2018

Gåsamiddag på Gubbhyllan den 8–10 november 2018

Restaurang Biologi flyttar tillfälligt in på Gubbhyllan på Skansen, bara ett långt stenkast från Biologiska Museet. Gåsamiddagen blir Kapitel 6 i vår berättelse om biologi och läran om livet, naturens kretslopp och hållbar mat.

I Kapitel 6 återupptar vi det kreativa samarbetet mellan Restaurang Biologi, KC Wallberg och Jürgen Grossman, som du kanske minns från vårens sparris-­kapitel. Temat denna gång är Gåsamiddag, som inkluderar såväl klassisk svartsoppa och slarvsylta som våra egna ­variationer på gås. Som vanligt kan du kan även förvänta dig en hel del smakmässiga överraskningar!

För flera år sedan stängde Jürgen sin sista restaurang trots att den var både välbesökt och älskad. Nu, nära sin gamla hemmaarena på Östermalm, finns åter möjlighet att under några få unika kvällar uppleva Jürgen långa erfarenhet.

Kvällen inleds med mingel och gåsatilltugg klockan 18.30, menypresentation klockan 19 och därefter sätter vi oss till bords. Menypris för gåsatilltugg och avsmakningsmeny gås är 785 kr.  Utvald dryckesmeny, inklusive kaffe och te, kostar 525 kr. Allt vin som ingår i vinpaketet är ekologiskt/biodynamiskt (alkoholfria alternativ finns). Det kommer även att finns unika, utvalda flaskor från bland annat Bourgogne på plats.

Om Restaurang Biologis popup-restauranger

Några få gånger per år öppnar ambitiösa Restaurang Biologi popup-restaurang, som du kan köpa middagsbiljett till i förväg. Varje popup är unik och kretsar kring ett tema. Hittills har vi hållt till i Biologiska Museet på Djurgården, men den här gången är platsen alltså anrika Gubbhyllan inne på Skansen.

Frågor och bokning

mejla bokning@restaurangbiologi.se eller ring 08-66 44 200. Betalning sker mot faktura eller på plats vid middagen.