fika

SJU SORTERS KAKOR

Gubbhyllan värnar om den svenska fikakulturen och erbjuder hembakat på de yppersta råvarorna och drycker av högsta klass! 

Vi serverar utvalt kaffe i världsklass. Läs mer om kaffet här

 

EGEN SAFTERIA FÖR BÄSTA KVALITET

Vi är stolta över att kunna erbjuda våra egentillverkade safter och färskpressade juicer samt vår egen kolsyrade dryck, som vi kallar ”bubbelsaft”. De är alla kvalitetsprodukter utan artificiella ingredienser. På Gubbhyllan säljs ingen form av köpeläsk eller halvfabrikat.

Smakerna på våra safter och juicer varierar efter säsong och tillgång på bra råvaror. Den stilla saften kan du köpa som koncentrat i småflaskor. Du späder själv ut den med vatten, antingen vid ditt bord på Gubbhyllan eller hemma.

 

VÅR UNIKA GLASS

Juvelen i vårt hantverkskök är vår nyvevade glass, tillagad på Skansen enligt traditionella metoder på recept framtagna av oss på Gubbhyllan. Vår nyvevade glass är krämig och fri från is. Vi kan utlova en smakupplevelse utöver det vanliga!

Säsongens recept är omsorgsfullt utvecklat under vintern. Grunden är gräddmjölk, äggula från kravmärkta ägg, och socker. Glassen smaksätts sedan med svenska bär som vi har noga har valt ut. Precis så här skall äkta glass smaka!

Vi gör även laktosfri glass.

I viss glass tillsätter vi glukos som är en enkel, flytande sockerart.

 

VÅR EGENGJORDA NYPONSOPPA

Besöker du Gubbhyllan måste du smaka vår egen, kryddiga nyponsoppa med lättvispad grädde och mandelskorpa (se filmen nedan, 50 sek). Tillagad här, från grunden, liksom allt vi serverar. Du kan även köpa en påse med ingredienser för att smidigt tillaga nyponsoppa hemma.