Dagtid på Gubbhyllan

ÄTA UNDER DAGTID

Vi litar på naturen och arbetar därför med noggrant utvalda råvaror. På Gubbhyllan används bara naturliga produkter från etisk odling och djurhållning.

Varje dag serverar vi flera olika rätter, alla tillagade från grunden.

Menyn ändras ständigt, beroende på vilka råvaror som är bäst för stunden. Vi serverar en varierad kost där vegetariska rätter är lika självklara som sådana baserade på kött eller fisk. Det finns alltid flera alternativ, även sådana som passar den som är laktos- eller glutenintolerant.

Tiden mellan tanke och tallrik är kort. Ofta bestäms dagens rätter först samma morgon, efter att vi våra kockar handplockat de råvaror som är finast just denna dag. Därför har vi valt att inte skriva ut dagens erbjudande – som kan vara allt från en smakrik smörgås till en saftig entrecote –  på hemsidan. Du hittar istället aktuellt meny, på både svenska och engelska, på svarta tavlan vid kassan där du beställer.

Till våra varmrätter ingår alltid vårt nybakade surdegsbröd och en liten, personligt komponerad sallad.

På Gubbhyllan är vi alltid noga med våra val av ekologiska eller biodynamiska råvaror – lunchen är inget undantag. Vi tillagar dem varsamt och lägger högsta vikt vid att maten blir både god och näringsriktig. Vi sätter en ära i att varje dag tillaga och servera mat som är gjord på de allra bästa råvaror vi kunnat hitta.

Varm mat serveras alla veckans dagar från klockan 11.00, då köket öppnar, ända fram tills Gubbhyllan stänger.


BARNMENY

På Gubbhyllan är maten sund och väl tillagad och passar barn lika bra som vuxna. Samtliga maträtter kan beställas i mindre portioner.

Gubbhyllans klassiska ugnspannkaka med egengjord sylt finns alltid som ett extra alternativ, om ingen av de ordinarie rätterna skulle falla de unga på läppen.

För medhavd mat till de allra minsta finns uppvärmningsmöjligheter, tallrik och sked att tillgå.